Fagsnakk fra Cappelen Damm

Redaktør Lise Wulff med Spansk 8
Fagfornyelsen (LK20)

Den lekne veien til spansk læreglede

Spansk 8-10 fra Cappelen Damm er et splitter nytt læreverk skreddersydd for LK20. Her får  elevene et fargerikt møte med det spanske språket og og tilhørende kultur, i en lettfattelig og visuell form som gjør det enkelt for alle å henge med fra start.

Latinsk grammatikk ordbok
Læremidler

Min livslange kjærlighet til latin

Jeg ser på et hjerte med en pil gjennom. Akkurat dette hjertet tegnet jeg i 17-årsalderen, med ungjentas romantiske syn på livet og ikke minst kjærligheten. Her står ikke navnet på en gutt – nei, hjertet har jeg tegnet på forsiden av Schreiners Latinsk grammatikk. Gjenstanden for mine følelser var det latinske språket. Den kjærligheten har aldri bleknet.

Bilde av intervjuobjektene fra Disko redaksjonen
Læremidler

Alltid aktuelt i møte med fagstoffet

Nyhetene flimrer forbi på mobilskjermene – men inne på den nye strømmetjenesten for videregående skole, Disko, får elevene se dem med helt nye øyne. 

Bilde av Disko redaktør Maria Ekeli som snakker om at den viktigste læringen skjer i klasserommet
Læremidler

Disko: Skreddersydd for fellesskapet

Et av de viktigste målene med den nye strømmetjenesten Disko for videregående skole, er å gjøre klasserommet til et enda bedre sted å lære.

Bristol, England
Engelsk

Anglofil i turbulente tider

Hvordan er det å være norsk og fastboende i Storbritannia i dag, i et år som preges av både korona og Brexit?

Gutt som snakker mange språk. Photo: Getty/SIphotography

Flerspråklighet i engelskfaget

Norske elevers språkkompetanse blir stadig mer sammensatt, og kunnskap om to- og flerspråklighet blir stadig viktigere i skolen. Hva betyr dette for engelsklærere?

Historie

Shakespeares teater: Enter the players (I)

Dramatikeren Shakespeare har etterlatt seg en fabelaktig skattkiste med skuespill og sonetter, men privatpersonen ved samme navn vet vi lite om. Enda mindre vet vi om skuespilleren Shakespeare, og mye er usikkert når det gjelder teaterscenene hvor dramatikken hans ble oppført for første gang. Her skal vi se litt på hva som finnes av ”facts” […]
Historie

Shakespeares teater: Enter the players (II)

Hvilke kilder er kunnskapen om Shakespeares teater basert på? Vårt fokus skal være på skuespillerne og rammene for deres virksomhet: teaterbygningene i samtidens London. I første del av serien om Shakespeares teater (les den her) fikk vi høre om Johannes de Witts tegning av The Swan Theatre fra 1596, og hva denne sjeldne kilden kan fortelle […]

Hold deg oppdatert på Fagsnakk