Fagsnakk fra Cappelen Damm

Ill: Når det er vanskelig å finne arbeidspraksis. Foto: Shapecharge/GettyImages
Norsk som andrespråk

Hvordan hjelpe deltakerne til en vellykket arbeidspraksis? Del 3 av 4

I denne artikkelserien skriver artikkelforfatterne og lærere ved Oslo voksenopplæring Skullerud om hvordan de lykkes med å få elevene ut i arbeidspraksis som fungerer ved hjelp av et detaljert opplegg og god oppfølging.

Samfunn

Steinar Holden: Ingen store overraskelser i statsbudsjettet

Mandag 8. oktober ble statsbudsjettet for 2019 lagt frem for Stortinget. Siv Jensen presenterte et budsjett som var omtrent som forventet, mener Steinar Holden, professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo. – Mange lekkasjer i forkant gir jo mindre rom for overraskelser. Regjeringen hadde sagt på forhånd at de ville dempe veksten i pengebruken, og […]
Undervisningsopplegg om sankthans og olsok. Foto: Getty Images
Norsk som andrespråk

Undervisningsopplegg om Sankthans og Olsok

Det nærmer seg Sankthans, og Olsok er ikke langt unna, den heller. Kanskje trenger du et lite opplegg de siste dagene før elevene tar ferie?

Historie

Halvannet år med Trump: Verre enn fryktet

Da Donald Trump mot alle odds vant presidentvalget i 2016, var vi mange som satt lamslått tilbake. Hvordan var det mulig at amerikanerne med åpne øyne kunne stemme på den mest skamløse, vulgære og narsissistiske kandidaten noensinne? Milliardæren og reality-tv-stjernen som skrøt av sin seksuelle trakassering av kvinner, som latterliggjorde handicappede og flørtet med rasister, […]
Juss

En verden uten helvete

Kan en politimann true en kidnapper for å redde et barn i åpenbar livsfare?

Skole og utdanning

Arbeid med vanskelig atferd – læring og oppdragelse

Atferd blir til i møte mellom mennesker. Ethvert individ har sitt eget utgangspunkt og sin egen læringshistorie. Erfaring er noe individuelt, men den kan meddeles andre. Voksenpersoner lærer om barns vansker gjennom de daglige møtepunktene. Tillitsbygging er nøkkelen til å åpne opp for dialogen som kan avdekke vanskene.

Samfunn

Ny Open Access-bok om barn og unge i byen

I hvilken grad er det fysiske miljøet åpent og inkluderende for barn og unge? Hvem deltar, og hvordan deltar de? Slike spørsmål danner utgangspunktet for antologien "Barn og unge. By, sted og sosiomaterialitet", redigert av Sissel Seim og Oddrun Sæter.

Hold deg oppdatert på Fagsnakk

Abonner på Samfunnsfagene