Fagsnakk fra Cappelen Damm

play_circle_filled

Se Yahya Hassan: opplesning og samtale

Yahya Hassan avsluttet Cappelen Damms norskseminar 2015 på Astrup Fearnley Museet med opplesning og samtale med sin norske redaktør i forlaget Dan Aleksander Andersen.

I samtalen forteller Yahya Hassan mer om sin historie og bakgrunnen for diktsamlingen: Yahya Hassan. Dikt. Denne diktsamlingen er en uvanlig spennende, klar, tydelig og litterært sterk diktsamling. Og det er en sensasjon at en diktsamling selger over 100 000 eksemplarer. Hans personlige dikt har blitt brukt i politisk retorikk, og han har derfor engasjert seg i dansk politikk.

Yahya Hassan (født 1995) brakdebuterte som 18-åring med diktsamlingen Yahya Hassan. I boken tar han et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst, beskriver et liv som ungdomskriminell og utfordrer foreldregenerasjonens verdier. I Danmark har Hassans debut vakt enorm oppsikt, den er allerede trykket i 100.000 eksemplarer og er solgt til en rekke land.

Den norske utgaven er oversatt av Pedro Carmona-Alvarez, som også er en anerkjent forfatter og lyriker. Du kan kjøpe diktsamlingen på nettsidene til Cappelen Damm.

Yahya Hassans dikt er representert i tekstsamlingene til både Moment Vg1 og Kontakt påbygging.

 

Hold deg oppdatert på Fagsnakk