Fagsnakk fra Cappelen Damm

Norsk språk

Lesekompis – motivasjon for lesing

Gode leseopplevelser inviterer både små og store inn i uendelig mange verdener, tidsepoker, følelser, ulike perspektiver og kunnskap. Når lesingen går lett, har det positiv innvirkning på de fleste skolefag. «Vi ønsker at lesingen skal være motiverende, at elevene skal like å lese og tilegne seg leseferdigheter mens de lærer og opplever. Men det er […]
Norsk språk

Språk i endring

Språk er spennende! Og språket vårt står ikke stille. Det er dynamisk, alltid i bevegelse. Språk er identitet, og alt som skjer i og med språket skaper sterke følelser og gir grunnlag for sterke meninger. Hva skjer med det norske språket i dag, hvilke endringer opplever vi? Er det for eksempel ok å si «Kan […]

Meld deg på! Cappelen Damms norskseminar 19. april 2018

Henning Fjørtoft presenterer praktiske og teoretiske perspektiver på egenvurdering av litterær forståelse i litteraturundervisning, og knytter dette til dybdelæring. Marte Spurkland forteller om- og leser fra fjorårets sakprosasuksess "Klassen" - en dokumentarbok om en norsklærer og sju av elevene i klassen hennes.

Læreplan i norsk for språklige minoriteter

Læreplanen i norsk for språklige minoriteter er endelig fastsatt, og den gjelder nå for elever i videregående opplæring, deltakere i organisert undervisning for voksne og privatister.

Utsnitt-illustrasjon-kapittel-5

Kunsten å illustrere en norskbok

Jeg fikk et oppdrag: å lage illustrasjoner som kapittelåpnere til norskboka Kontakt Påbygging. Kjempespennende. Men hvor starter man? Hva skal man illustrere?

play_circle_filled

Forfatterne presenterer Moment Vg2

Her kan du se forfatternes presentasjon av Moment Vg2 for norsk studieforberedende. De har gjort noen velbegrunnede valg når de har laget læreverket og forteller også om hvordan du kan bruke det i undervisningen. 
play_circle_filled

Forfatterne presenterer Kontakt påbygging

I videoen presenterer forfatterne Kontakt påbygging, et læreverk som vil være til god støtte for elevene gjennom et krevende pensum og fram mot eksamen. Forfatterne underviser selv i norsk påbygg på Vg3. Du kan se de unike illustrasjonene og bla i boka i et eget innlegg her på Fagsnakk.
Norsk språk

Kontakt for påbygging er her!

Kontakt påbygging er et helt nytt norskverk, og nå er det mulig å bla i deler av boka her.

Revidert læreplan – lettelse eller skuffelse?

I Olav den helliges saga finner vi historien om slaget mellom kong Olav og vestlandshøvdingen Erling Skjalgsson. Erling var en tidligere støttespiller for kongen, men ble en fiende etter at Erlings nevø, Asbjørn Selsbane, mistet livet i en konflikt med Olav og hans menn.

Hold deg oppdatert på Fagsnakk

Abonner på Norsk språk og litteratur