Fagsnakk fra Cappelen Damm

Foto: Ragnhild Stikholmen
Norsk som andrespråk

Tips til hjemmeskole i voksenopplæringa

Stengte skoler og barnehager som følge av koronasmitte gjør at vi må drive hjemmeskole og tenke utenfor boksen i norskopplæringa for voksne innvandrere.

Gruppe av mennesker som holder snakkebobler. Foto: GettyImages-PeopleImages
Norsk som andrespråk

Personlege narrativer om det å lære norsk

Kva meiner innvandrarane sjølve om det å læra norsk som andrespråk i vaksen alder i eit nytt samfunn og i ein ny kultur? Og kvifor skal me eigentleg studera innvandrarane sine eigne beskrivingar og refleksjonar?

Norsk som andrespråk

Transspråking – Hva i all verden er det?

Endelig foreligger «Translanguaging: Language, Bilingualism and Education» i norsk versjon. Det er en etterlengtet oversettelse! Forfatterne kritiserer tradisjonelle andre- og fremmedspråkteorier og tilbyr isteden et nytt perspektiv på flerspråklighet og flerspråklighetsdidaktikk som vi trenger for å forstå kompleksiteten og for å møte globaliseringa på en god måte.

Norsk språk

Språk i endring

Språk er spennende! Og språket vårt står ikke stille. Det er dynamisk, alltid i bevegelse. Språk er identitet, og alt som skjer i og med språket skaper sterke følelser og gir grunnlag for sterke meninger. Hva skjer med det norske språket i dag, hvilke endringer opplever vi? Er det for eksempel ok å si «Kan […]

Hold deg oppdatert på Fagsnakk

Abonner på Norsk som andrespråk