Fagsnakk fra Cappelen Damm

Redaktør Roy-Petter Kjekstad Johansen foran bokhylle.

Skap motivasjon med veiledet lesing

Veiledet lesing handler om at eleven leser med støtte og veiledning fra læreren. Med denne støtten mestrer elevene å lese en tekst som er litt for vanskelig for dem å lese på egen hånd. Her er fire konkrete tips til hvordan du kan bruke de nye Leseunivers-bøkene til å skape mer leselyst og leseglede i arbeidet med veiledet lesing.

Redaktør Lise Wulff med Spansk 8

Den lekne veien til spansk læreglede

Spansk 8-10 fra Cappelen Damm er et splitter nytt læreverk skreddersydd for LK20. Her får  elevene et fargerikt møte med det spanske språket og og tilhørende kultur, i en lettfattelig og visuell form som gjør det enkelt for alle å henge med fra start.

Redaktør for Leseunivers, Roy-Petter Kjekstad Johansen. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Leselyst for en ny generasjon

Når Cappelen Damm nå lanserer en helt ny generasjon med Leseunivers-bøker, får elevene mer humor og mer variasjon i tematikken.

Lærebokforfatterne Guro Barstad Corneliussen og Svend Kristian Eidsten. Foto Geir Anders Rybakken Ørslien
Matematikk og naturfagene

Naturfag 5–7 med begeistring

Naturfag 5–7 for mellomtrinnet er ikke bare skrevet for å gjøre elevene til nysgjerrige utforskere, men også for å gjøre hverdagen mye enklere for lærerne.

Forsideomslag KRLE 9
Religion og livssyn

KRLE 8-10 engasjerer elevene med filosofi

Når elevene åpner nyheten KRLE 8–10 fra Cappelen Damm, får de utforske etiske og eksistensielle dilemmaer fra vår felles hverdag: Hvordan kan vi lære å være uenige i en flerkulturell virkelighet?

Bilde av Sana fra SKAM
Norsk språk

Få Sana på bana!

Hvorfor og hvordan vi kan ta Sana inn i undervisningen? Å ta SKAM inn i undervisningen av unge og voksne minoritetsspråklige er å følge essensen i LK20. Gjengangere i læreplanverket, som identitet og kulturelt mangfold kunne egentlig ha vært undertittelen til SKAM. Flerkulturelle Sana gjør det lettere å tilpasse undervisningen for elever med norsk som andrespråk.  

Faksimile Dagsavisen
Skole og utdanning

Den viktigste læringen skjer i klasserommet

Hva om vi begynner i den andre enden og spør: Hva fikk du med deg ut fra skolen? Forskerne har studert læreplanen, og slår fast at de store ordene i opplæringsloven (nestekjærlighet, likeverd, tilgivelse og solidaritet) ikke har sivet ned i kompetansemålene, som politikerne lovet.

Kyiv i Ukraina

Dikt i krisetider: modernistisk lyrikk i klasserommet

For drøyt hundre år siden opplevde mange kunstnere og forfattere at verden – oppløst i skyttergravskrig eller dynket i industriell tåke og hard betong – var for vond og kaotisk til at man kunne skrive vakkert om den. Ja, kanskje kunne man ikke beskrive den i det hele tatt. Man stilte spørsmål om språkets evne […]
Ung dame som studerer utendørs ved et hagebord. Vi ser henne ovenfra, hun skriver på PC, og har mange bøker på bordet.
Norsk litteratur

Hvorfor analysere litteratur?

Det er ikke så vanskelig å få folk til å forstå at norskfaget er viktig, så lenge det dreier seg om å lære seg fagskriving, saklig argumentasjon, kritisk lesing eller det å tilegne seg et større ordforråd. De fleste går også med på at det har verdi at unge leser skjønnlitteratur. De opprivende diskusjonene kommer […]

Hold deg oppdatert på Fagsnakk